У суботу, 29. oктобра  2011. год., планирано је учешће планинара ПЕК „ГОРА“ на републичкој акцији XII јесењи успон на Лесковик“.

Врх Лесковик (1174 мнв) је на планини Озрен, која се налази између Алексинца и Сокобање. Планинари ПСД „Брђанка“ из Алексинца су обележили нову стазу дужине 14 км, која води од манастира Св. Стефан прво подножјем а онда венцем планине до врха. Отварање акције је планирано у 9 сати, а по повратку у 16 сати, планиран је бесплатни ручак за све учеснике (обавезно понети прибор за јело!), као и подела захвалница и забава. На Лесковику нема воде, па је потребно понети довољну количину воде за тај дан.

Планиран је полазак у 6:00 испред Крста у центру града, а повратак у Крагујевац до 20 сати. Сви који желе да се пријаве за ову акцију треба да уплате 500 динара аконтације најкасније до среде 26. октобра на састанку клуба, или можете да се пријавите организатору ове акције Бошковић Зарији на моб. тел. 064 36 82 361. Коначни списак учесника се прави на основу уплаћених аконтација.

За ту суботу се  надамо лепом времену, тако да се надам да ће сви учесници уживати у овој акцији. На врху увек дува ветар, па је обавезна зимска опрема и добра обућа због каменитог терена на врху планине, нормално треба понети за сваки случај и опрему за заштиту од кише. Нови чланови нека се распитају на састанку о потребној опреми за ову акцију.