Планинарски савез Србије на иницијативу Министарства омладине и спорта, покренуо је програм развоја здравих начина живота рекреативно-спортском дисциплином ПЕШАЧЕЊЕМ, који су подржали Секретаријат за заштиту животне средине и секретаријат за спорт и омладину.
Циљ акције је подизање свести грађана о важности рекреације у природи.Овај вид рекреације веома је популаран у свету и део је здравог начина живота, зато се надамо да ће и код нас достићи тај ниво.

Планинарско-еколошки клуб „ГОРА“ обележава 15. октобар – Међународни дан пешачења пригодном акцијом која ће бити изведена на две стазе у Шумарицама. Окупљање у ЧЕТВРТАК 15. октобра од 16.30 код фонтане у Великом парку.

Прва, дужа стаза креће од парка, поред музеја, стазом поред В. гробља, хотел, језеро, стазом са јужне стране, врх језера, стазом са северне стране, камени спавач, Сушички поток, стаза ка ботаничкој башти, до споменика, стаза ивицом шумског појаса, према музеју, велики парк.

Краћа стаза: В. парк – музеј – в. гробље – споменик „Пето три“ – извор Алајбеговог потока – Словачко гробље – споменик Нади Наумовић – музеј – в. парк.

Видимо се код фонтане! 🙂