У недељу, 14. јуна 2015. године организујемо одлазак на традиционалну планинарску акцију “Поход на голијску трансверзалу” коју организује ПСК “Железничар” Краљево.

Полазак из Крагујевца је од Крста у центру града у 4:30, у недељу или ако постоји интересовање учесника, у суботу поподне са ноћењем на Рудну у приватном смештају или у шаторима.

Отварање акције је на Рудну у 7:45 а полазак на стазу у 8 часова. Пешачи се до планине Радочело (1643мнв) и назад до Рудна. Стаза је лагана, дужине 18,3 км, а висинска разлика је 543 метра.

Image00003

Цена превоза ће бити накнадно објављена, а зависиће од броја пријављених учесника. Учесници који нису чланови ПСС плаћају додатних 100 динара, сем Пријатеља клуба који требају своју чланску картицу показати организатору акције, који ће уписати на картици датум учешћа на акцији.

Обућа и одећа примерени временским условима. Планинарске ципеле су пожељне, а може се шетати и у јачим патикама за ходање. Са собом треба имати заштиту од кише и сунца, а храну и воду, потребну за време пешачења, носити са собом у ранцу. Штапови за ходање могу да олакшају кретање.

Сви учесници у акцији учествују на сопствену одговорност! При извођењу акције морају се поштовати одредбе из „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ и „Правила понашања планинара“, докумената које је усвојио Планинарски савез Србије. Такође учесници у акцији дужни су да испоштују усмена упутства и одлуке организатора и водича акције.

Пријаве за акцију у среду на састанку клуба у ОШ „Мома Станојловић“ од 19:30 или организатору акције Ивану Поповићу – 0601863888.