У среду, 26. новембра 2014. године, планинари ПЕК „Гора“ Крагујевац су прославили седам година од оснивања Клуба.

DSCF2816

DSCF2907

У просторијама Едукационог центра „Академац“ у Крагујевцу, ул. Јована Петровића Ковача 5/2 окупио се завидан број људи. Испред Управног одбора Планинарског савеза Србије и ПСД „Гвоздац“ Краљево нашем позиву се одазвала госпођа Рада Вукосављевић.

DSCF2865

Скупу су присуствовали представници и чланови планинарских клубова Србије, ПД „Жежељ“ Крагујевац, ПД „Вукан“ Пожаревац, ПСД „Букуља“ Аранђеловац и ПАК „Крагујевац“. Испред Основне школе „Вук Караџић“ догађају је присуствовала заменица директора, госпођа Катарина Туцаковић.

DSCF2823

Позиву су се одазвали и председник Јединствене синдикалне организације групе „Застава“, господин Рајко Благојевић и новинар Радио телевизије Крагујевац, господин Дејан Ђусић. Са нама су били и представници и чланови Удружења грађана „Крагујевац наш град“ – господин Милан Милошевић, Удружења „Возим по мало јер ми је стало“ – председник, господин Дејан Аничић, предузетници Крагујевца, господин Драган Јововић и госпођа Слађана Ивковић. На крају ту је био и већи број чланова клуба слављеника. Догађај су медијски пропратиле две локалне телевизијске куће, „Канал 9“ и „РТК“.

DSCF2839

DSCF2804

DSCF2840

У Едукационом центру су окупљеним грађанима представљене активности клуба у претходном једногодишњем периоду. Испред клуба присутне је поздравио подпредседник, Милован Бачанин. О акцијама које је су планинари ПЕК „Гора“ организовали и извели говорио је начелник, Дејан Милошевић. Подпредседница Еколошке секције ПЕК „Гора“, Ружица Јакшић, осврнула се на рад Еколошке секције клуба. Члан клуба, Жарко Продановић говорио је о активностима чланства на уређивању и одржавању планинарских стаза које се пружају дуж Жежеља и Бешњаје, активностима на уређењу и опремању планинарског дома у Букоровцу, као и о догађајма организованим у дому и у довришту школе у Букоровцу.

DSCF2830

DSCF2829

DSCF2833

На крају свечаности уручена су признања и захвалнице клубовима, удружењима, привредним субјектима и поједницима, у знак захвалности за сарадњу и пружање помоћи у раду клуба.

DSCF2850

DSCF2856

DSCF2854

DSCF2845

Након тога, највећи део присутних је, у угоститељском објекту „Casa“, у изузетно пријатној и опуштеној атмосфери, наставио дружење и прославу Дана клуба до касно у ноћ.

DSCF2918

DSCF2927

DSCF2923

DSCF2943

DSCF2925

DSCF2884

Ево и линка за више фотографија са обележавања и просалве Дана Клуба:

Фото: Жарко Продановић

Фото: Дејан Милошевић

Фото: Никола Миљковић

Жарко Продановић