У четвртак, 13. јануара, планирамо Новогодишњи ноћни успон на Жежељ. Планинари и сви који желе да на овај начин дочекају Православну Нову годину, окупиће се код Крста у центру града. Планирамо полазак у 21 час. Организована група ће се кретати из центра, преко каменог моста код старе цркве, па Косовском улицом до сквера у Новој колонији. Одатле преко Метиног брда, поред амбуланте и цркве до подножја Жежеља, код базена. Одатле идемо право на Жежељ, новопросеченим путем, или, ако то временске прилике дозволе, идемо прво на врх изнад Трмбаса (482 м), па онда на врх код порушеног дома (486 м).

На врху Жежеља, код порушеног дома, задржаћемо се да дочекамо Православну Нову годину, а онда се спуштамо обележеном стазом са врха Жежеља према водопаду Бук и Ћосићском извору испод букве у Ждраљици. Одатле по избору се враћамо пешице истим путем ка Крагујевцу или такси возилима.

Учесници овог похода треба да обавезно понесу батеријске лампе, да се обуку и обују према временским условима, и да се испоштује кретање у групи.