Почетак > Uncategorized > Everest 2010 – Nylam 3400m

Everest 2010 – Nylam 3400m


7. april 2010.

Tashi delej

Dragi moji, puno pozdrava sa Tibeta.
Prvi grad Nylam 3400m.

Juče smo lepo i organizovano prešli granicu. Malo je bolje kada smo engleska grupa, nego što je to bilo prošle godine. Hoteli u Zangmuu i Nylamu znatno su bolji nego oni pre.
Polako se upoznajemo sa englezima. Upoznao sam i njihovog doktora, takodje je gastroenterolog, iz Edinburga. Vodja Adventura je korektan prema nama. Samo su svi malo vise ozbiljni i po malo od svega ovoga isprepadani. U našoj ekipi vlada opuštencija. Slagi i Bleka stalno prave neke šale i non stop se smeju. Atmosfera je dobra, dobri smo frendovi.
Zdravi smo, apetit je dobar; hrana je dobra.
U poređenju sa prethodnom godinom sada smo oko 10 dana u prednosti.
Na polasku Isvari (šef agencije) nam je poželeo sreću i rekao: Vidimo se za 7 nedelja, što bi bilo oko 25. maja ponovo u Kathmanduu. Kada bolje razmislim i prethodne godine je uspon bio od 17-21. maja i više ne. (samo što smo mi hteli 28-29. pa promašili)
Vreme je lepo i prelepo. Sunce bez i jednog oblačka. Okolo su snežni vrhovi Himalaja, oni prvi, manji, od po 6000m.

Dobro je, dobro je. Samo neka ovako potraje.

Javljaću se kada god to budem mogao. Svako novo javljanje je neizvesno. I sada sam otkucao jedno pismo pa je nestala struja, pa kada je došla opet ponovo.
Na ekspediciji se čovek uči strpljenju.

Svima sve najlepše želim do novog javljanja.

Čele

Advertisements
Категорије:Uncategorized
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: