У недељу, 3. јануара је планирана акција од села Дулене преко Црног врха, Орловице до Водојаже. Аутобус за Дулене креће у 6:15 са аутобуске станице и пролази кроз Пивару, Белошевац и Ждраљицу.

Планирана стаза је дужине око 18 км  и требало би да је пређемо до 15 сати, када у 15:10 из Грошнице (Водојажа) имамо аутобус за Крагујевац до аутобуске станице, или, ако нам се шетња одужи, имамо са истог места аутобус у 17:10.

Тренутна прогноза времена за недељу каже да ће бити снега, па у зависности од временских прилика бираћемо и стазу којом ћемо ићи. Ја бих, ако то временски услови дозволе, да изменимо план и да са Црног врха кренемо преко Орловице, Ситног камења, Ровишта и Гувништа ка Баљковцу, одакле имамо аутобус ка дому старих у 14:45 и 16:45. Та стаза је нешто дужа, 22 км, и уз мало јачи темпо би стигли за први аутобус, ако не, онда сигурно стижемо за други.

Обавезно имајте са собом зимску одећу и заштиту од кише. Понесите са собом храну и воду за целодневну шетњу и обавезно батеријску лампу (до сада нам није била много потребна, али никад се не зна). Понесите фотоапарате, напуните батерије, подесите датум и време на фотоапарату, подесите највећу резолуцију на фотоапарату и само шкљоцајте! Дајте да ваше лепе и интересантне фотографије поставимо на нашу фотогалерију и да свима покажемо како смо уживали у природи. Напишите своје импресије са интересантне акције па да је овде објавимо. Можда ће интересантни текстови и фотографије привући млађе људе да се активније укључе у планинарење.

Ове среде немамо састанак клуба, па молим све оне који желе да учествују на овој акцији да пошаљу e-mail на dejankg@gmail.com (може и на pekgora@gmail.com) или поруку организатору акције Милошевић Дејану на мибилни 064 / 241-541-2 и да потврде свој долазак.

Ово ће бити наша прва акција у наредној 2010. години, па очекујем да нас буде што више.

Свима желим леп провод у Новогодишњој ноћи и много здравља, љубави, среће и лепих доживљаја на планини у природи.