Почетак > Најава акције > ГЛЕДИЋКЕ ПЛАНИНЕ

ГЛЕДИЋКЕ ПЛАНИНЕ


У недељу, 17. јануара, ПЕК „Гора“ организује акцију на Гледићким планинама. Иде се гребенима планина изнад села Велике Пчелице и Дулене.

Полазак из Крагујевца предвиђен је у 7:00. Окупљање учесника акције је у 06:45 код Крста.

DSC_1110_za_blog

Поглед са Ситног камења

Ситно камење

Ситно камење

На стазу крећемо из Великих Пчелица у 8:00. На самом почетку стазе, предвиђена је посета eтно  музеју, у засеоку Браковска река. Након тога идемо ка врху Ситно камење (634м) одакле се пружа леп поглед на околна села. Настављамо гребеном поред ловачке куће, Орловице, преко Дреновка (783м), након чега следи успон на највишу тачку наше авантуре – Црни врх (895м). Ту ћемо направити паузу за ручак и уживање у погледу са трећег највишег врха овог планинског масива.

На Црном врху

На Црном врху

 

Спуштамо се низ Зелену и Матинац до села Дулене и етно куће где ћемо завршити стазу и видети  поставку експоната који показују вештине грнчарског, тесарског и других заната и сведоче о свакодневици овдашњег становништва у 19. и почетком 20. века.

DSC_1111_za_blog

Село Дулене

Село Дулене

 

Повратак за Крагујевац је планиран око 17:00.

Стаза је средње тежине. Дужина стазе је 17км, са укупним успоном од 723м и силаском од 651м и требало би је прећи за 7-8 часова.

Планинарска опрема треба бити у складу са временским условима, а подразумева слојевито облачење, удобну планинарску обућу, камашне, капу и рукавице, као и планинарске штапове.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2016. или 2015. годину. Учесници без плаћене чланарине плаћају додатних 100 динара за клуб.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

Цена превоза ће бити формирана након закључења списка са бројем учесника.

Сви заинтересовани се могу пријавити уплатом аконтације од 200 динара до среде 13. јануара, на редовном састанку клуба у ОШ „Мома Станојловић“, од 19:30 часова.

Организатор акције Оливера Трбић, 062/1737330.

Advertisements
Категорије:Најава акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: