Овог викенда ПЕК „Гора“ је промовисао и најваио републичку традиционалну планинарску акцију „Авала из четири правца“. Мали број наших планинара се пријавио за ову акцију, али је доста њих иза састанка позивало и интересовало се да ли ће бити организована нека акција ту у околини града. До краја године је остало мање од једне седмице. Временска прогноза за суботу и недљу за подручје Крагујевца најављује пуно сунца са највишом дневном температуром од 9 степени целзијусових. Па ево предлога:

8

 

Прва група учесника на првом лепом видиковцу

Стаза: Угоститељски објекат „Медна“ у Ждраљици – Жежељ – запис у Доњој Сабанти – запис у Букоровцу (Горња мала) – гробље у Букоровцу – атар села јабучје – вис изнад села Теферич, гребен Кошутњачког виса – насеље Илина вода – Језеро „Бубањ.

Датум извођења акције: 27. децембар 2015. године (недеља)!

Дужина стазе: Око 19. километара.

Процењује се да се стаза може прећи за 8 сати са задржавањем и освежењем у угоститељском објекту „Код Американца“ у селу Теферич.

Из града до кафане „Медна“ предлаже се коришћење градског превоза на линији бр. 2  – Петровац (Нови Милановац) – Жраљица (Доња Сабанта) са поласком из Петровца у 06.50 сати.

Излазак на стазу у 07.30 сати.

Пријавите се!
Организатор и водич на стази: Жарко Продановић 064/6846879