Почетак > Најава акције > Новогодишњи Овчар

Новогодишњи Овчар


У недељу, 3. јануара 2016., у плану је успон на Овчар.

Са једног од видиковаца на стази

Са једног од видиковаца на стази

Из крагујевца би кренули у 7:00 од Крста у центру града, а у Овчар бањи би били већ око 8:30.
Главни део акције је успон на Овчар северном страном. Аутобус би нас оставио одмах по изласку из тунела, преко пута манастира Никоље. Пели би се обележеном стазом која полази негде са средине Рапаиловаче и води право на врх Овчара (986 м). Стаза је у овом делу стрма са константним успоном. На стази је неколико лепих видиковаца ка меандрима Мораве. Уз пажљиво кретање и лаган темпо овом стазом се може попети свако ко иначе пење Овчар стазама са блажим успоном. На врху Овчара ћемо посетити два лепа видиковца. Са врха силазимо стазом која нас води прво до манастира Сретење, а затим и до манастира Св. Тројице. Одатле се стаза наставља ка кампу „Развршје“ и преко висећег моста до хотела у Овчар бањи.
Ова стаза је дужине 8,5 км са укупним успоном од 800 м и истим силаском. Стазу би требали да пређемо за 5-6 сати умереног хода, тако да би око 14-15 часова били у Овчар бањи.

Скица стазе којом ћемо се пети на Овчар

Поглед на Каблар са врха Овчара

Поглед на Каблар са врха Овчара

По силаску у Овчар бању, слободно време до поласка у 18 часова, може се искористити по вољи или купањем у базену хотела или обиласком манастира (Илиње, Преображење, Никоље, Успење и Јовање).
Планинарска опрема треба да буде примерена временским условима и условима на терену. Храна и вода из ранца. Понети лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу са плаћеном чланарином за 2015. годину.

Начин и цена превоза биће утврђени по пријави учесника. Оријентационо за превоз ће бити потребно око 500 динара. Ко жели да користи услуге базена платиће још 300 динара на лицу места за групну улазницу.

Планинари, учесници ове акције, су дужни да са собом понесу планинарску књижицу и ставе на увид организатору акције. Приликом пријаве на акцију обавезно уписати и број планинарске књижице. Планинари који немају плаћену чланарину и оверену маркицу ПСС за 2015. плаћају додатних 100 динара клубу.

Учесници акције учествују на акцији на сопствену одговорност.

Пријаве за акцију на састанцима клуба, средом од 19:30 часова.

Организатор акције: Весна Милошевић 064/4458032

Advertisements
Категорије:Најава акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: