У недељу, 29 новембра 2015. године организујемо одлазак на  планинарску акцију  “Кавгалија од Полумира” .

Полазак из Крагујевца је од Крста у центру града у 6 00 у недељу. На стазу се полази од места Полумир поред Ибра, отприлике на половини пута између Краљева и Рашке.  Одмах изнад Полумира почиње велики успон тако да се за првих 2 километра постиже висинска разлика од 510 м. Даље се гребеном пење до Кавгалије највишег врха Студене планине  (1355 мнв.) Са Кавгалије се преко Цветалице спуштамо до Полумира. Стаза је укупне дужине 16 км. а висинска разлика је 1040 м. Због велике висинске разлике која се постиже на кратком растојању, не препоручује се планинарима слабије физичке кондиције и почетницима. Конфигурација терена је слична стази Маглич – Усовица.

Цена превоза ће бити накнадно објављена, а зависиће од броја пријављених учесника. Учесници који нису чланови ПСС плаћају додатних 100 динара. Обавезна је аконтација од 500 дин. коју је потребно дати на састанку клуба у среду 25.11.2015.

Пошто се за наредне дане прогнозира хладно време са снегом, потребно је обућу  и одећу  прилагодити  таквим временским условима. Планинарске ципеле, капе и рукавице су обавезне  а планинарски штапови пожељни. Потребно је понети  храну и воду, потребну за време пешачења.

Сви учесници у акцији учествују на сопствену одговорност! При извођењу акције морају се поштовати одредбе из „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ и „Правила понашања планинара“, докумената које је усвојио Планинарски савез Србије. Такође учесници у акцији дужни су да испоштују усмена упутства и одлуке организатора и водича акције.

Пријаве за акцију у  среду на састанку клуба у ОШ „Мома Станојловић“ од 19:30 или организатору акције Ивану Поповићу – 0601863888.