Почетак > Најава акције > Планине око Прибоја: Голешко брдо (1384 мнв) и Планина Бић (1386 мнв)

Планине око Прибоја: Голешко брдо (1384 мнв) и Планина Бић (1386 мнв)


ПЕК „ГОРА“, у сарадњи са ПД „Љесковац“ Прибој, организује викенд акцију на планине око Прибоја, на левој обали Лима: Голешко брдо (1384 мнв) и Планина Бић (1386 мнв).
Акција је планирана за 17., 18. и 19. јул 2015.

Планина Бић са Голешког брда. Фото: Зоран Буквић

План акције:
петак, 17. јул: скуп учесника акције код Крста у центру града у 15:45. Полазак у 16:00. До Прибоја имамо 194 км, за шта нам треба око три и по сата вожње. У Прибоју нас чека неко из ПД „Љесковац“ који ће нам бити водич до Лисе стене, која је још 18 км од Прибоја, делом асфалтним путем, а делом макадамом. На Лисој стени је ловачки дом у коме би били смештени. Дом располаже са 15 кревета, који су расподељени у пет соба. Дом има струју, воду, фрижидер, шпорет.  Уколико буде више пријављених од расположивог броја места у ловачком дому, постоји могућност постављања шатора испред дома. До ловачког дома би требали да стигнемо пре 21 сат како би се за видела сместили у дом и евентуално поставили шаторе. Увече би нам се придружили и чланови ПД „Љесковац“ из Прибоја.

субота, 18. јул: устајање,  доручак и припрема за излет  до 7 сати. Планинарски излет Лиса стена-Бић (1386 мнв). Дужина стазе је око 22 км. По подне и увече дружење са планинарима ПД „Љесковац“.

недеља, 19. јул: устајање,  доручак и припрема за излет  до 7 сати. Пешачка тура са обиласком видиковца, бездана, Градац пећине и Стан пећине, у околини Лисе стене. Око 15 сати ручак и припрема за повратак. Око 17 сати повратак ка Прибоју и наставак пута за Крагујевац.

Цена превоза била би око 1000 динара. Цена преноћишта је 1000 динара по особи за две ноћи у ловачком дому.

Храна и вода из ранца. Можемо се договорити и око спремања заједничког оброка на лицу места у сарадњи са нашим домаћинима.

Одећа и обућа треба да буду примерени временским условима на дане пешачења. Понети заштиту од кише и сунца.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2015. Учесници без плаћене чланарине плаћају додатних 100 динара за клуб.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

Пријаве за акцију, уз уплату аконтације од 500 динара, најкасније до среде, 15. јула 2015., на састанку клуба у ОШ „Мома Станојловић“ у 19:30.

Организатор акције Дејан Милошевић 064 / 241-541-2.

Advertisements
Категорије:Најава акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: