Дана 09. јуна 2015. године у Народној библиотеци „Вук Караџић“ у Крагујевцу, са почетком у 19.00 сати одржаће се презентација часописа „Планинарски гласник“, који уређује и издаје Планинарски савез Србије.

PSS

Године 1939. Српско планинско друштво покренуло је часопис „Наше планине“, који је излазио до 1941. године. Под овим називом објављена су три броја часописа. Децембра 1951. године Планинарски савез Србије покреће часопис за планинарство и алпинизам „Кроз планине“, који је под тим називом излазио до 1962. године. Објављен је 21 број. Од 1994. године часопис излази по насловом „Планинарски гласник“. Часопис излази четири пута годишње.

Штампа се у колору,  корице су израђење од папира веће дебљине (грамаже).  Странице су израђене од „масног“ папира, такође веће – јаче грамаже.

Часопис обрађује све могуће теме из области планинарства, алпинизма и других спортова на отвореном простору.  Ту су прелепе приче – извештаји са планинарских акција изведених на простору Србије, али и планина на простору других блиских и далеких земаља света. Ту су текстови – савети који се односе на опрему планинара и алпиниста, приче о ћудима планина и опасностима боравка на планинама, приче историји и развоју спортова на отвореном простору.

Крагујевчани (планинари, љубитељи природе, сви наши суграђани жељни нових сазнања) имају прилику  да се у уторак  непосредно информишу о свему што нам овај часопис надаље нуди!

Дођите у Народну бибилотеку „Вук Караџић“ Крагујевац!