Поглед на Крагујевац са врха Жежеља.

У недељу, 7. јуна на стази Планинарско-еколошког клуба „Гора“ гостују планинари из ПК „Борковац“  из Руме. Старт акције је из насеља Ждраљица, од угоститељског објекта Медна (познатијег као Марина кафана) између 10:30 и 11 ч, у зависности од времена доласка групе из Руме.

Почетак стазе код водопада Бук

План је да се тог дана обиђе атрактиван водопад Бук, попне врх Жежељ, даље настави стазом према два импозантна храста одакле ћемо уживати у погледу на врхове Рудника, на Букуљу, Вујан… Пре успона на Церјак, прелазимо реку Осаницу. Са Церјака стаза нас води ка шумовитој Врлетници, одакле следи спуст у Букуровац. Укупна дужина стазе је око 15км.

Врлетница

Сви заинтересовани да тог дана прођу стазу  са нама, морају своје учешће пријавити до среде 3.јуна, на редовном састанку клуба у основној школи Мома Станојловић у 19:30. Пријава се потврђује куповином бона за превоз у износу од 150динара.Такође на састанку, по жељи, може се купити бон за ручак, који ће спремати наши гости из Руме, по цени од 200 динара. Број порција ручка је ограничен на 50 учесника. Лични прибор за ручак је обавезан.

Скуп наших планинара је у недељу 7.јуна код Крста од 10:15 часова, одакле је организован аутобуски превоз у оба правца за учеснике који су купили бонове на састанку.

Све потребне информације могу се добити од организатора Анђелке Велисављевић на број 061/218-3375, а пријављивање је искључиво у среду на редовном састанку клуба.