Почетак > Најава акције > Вујан – сусрет планинара Србије 2015.

Вујан – сусрет планинара Србије 2015.


У суботу, 30 маја 2015., организујемо одлазак на традиционалну планинарску акцију „Сусрет планинара Србије – Вујан 2015.“, коју организује планинарски клуб „ФРА“ Чачак.

Из Крагујевца крећемо превозом од Крста у центру града. Учесници акције треба да буду у 7:15 на полазишту, а полазимо у 7:30 организованим превозом до Горње Трепче.

Организатор је предвидео више стаза, а ми ћемо се кретати основном стазом, дужине 18 км, која полази из бање у Горњој Трепчи, води до манастира Вујан, затим на планину Вујан (856 мнв), па преко планине Буковик (851 мнв) се спушта до Горње Трепче.
Ова стаза је лагана и погодна је за планинаре почетнике.

На стазе се креће у 9:30, а око 16 часова је предвиђен повратак са свих стаза, када је предвиђен и заједнички ручак – по цени од 100 динара, и подела захвалница учесницима.

Цена превоза ће бити накнадно објављена, а зависиће од броја пријављених учесника. Учесници који нису чланови ПСС плаћају додатних 100 динара, сем Пријатеља клуба који требају своју чланску картицу показати организатору акције, који ће уписати на картици датум учешћа на акцији.

Обућа и одећа примерени временским условима. Планинарске ципеле су пожељне, а може се шетати и у јачим патикама за ходање. Са собом треба имати заштиту од кише и сунца, а храну и воду, потребну за време пешачења, носити са собом у ранцу. Штапови за ходање могу да олакшају кретање.

Сви учесници у акцији учествују на сопствену одговорност! При извођењу акције морају се поштовати одредбе из „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ и „Правила понашања планинара“, докумената које је усвојио Планинарски савез Србије. Такође учесници у акцији дужни су да испоштују усмена упутства и одлуке организатора и водича акције.

Пријаве за акцију сваке среде на састанку клуба у ОШ „Мома Станојловић“ од 19:30 или организатору акције Гојку Јакшићу 063/8271441.

Advertisements
Категорије:Најава акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: