Поштовани чланови Планинарско-еколошког клуба „ГОРА“, поштовани чланови Планинарског савеза Србије, поштовани пријатељи спорта, поштовани љубитељи Непала,

Непал је задесила несрећа неслућених размера. Број погинулих и број повређених је на десетине хиљада. У потпуно немогућим условима једна од најсиромашнијих земаља Азије покушава све, да помогне свим својим становницима, али и великом броју туриста, планинара и странаца.

Тренутно највећи проблем је збрињавање великог броја повређених људи у земљотресу. Ортопеди немају довољно ортоза, шрафова и плочица, као ни осталог ортопедског потрошног материјала и лекова. Поред недостака медицинског материјала велики проблем ставарају болесници који долазе без новца или хране, а морају да буду збринути. Иначе у Непалу не постоји систем медицинског осигурања.

Динарска средства ћемо прикупљати до редовног састанка идуће среде. Од понедељка до среде чланови клуба, пријатељи клуба и сви који то желе, могу своје динарске прилоге предати Николи Косановићу, који ће бити ангажован на свом радном месту у тржном центру „Рода“ у времену од 8-15 часова. Остали могу своја средства предати на састанку у среду 13. маја 2015. у 19:30 у ОШ „Мома Станојловић“.

Сва прикупљена средства биће уплаћена на рачун Планинарског савеза Србије, која ће 15. маја бити пребачена на рачун Патан болнице у Непалу.

Они који су у могућности, било би добро да своја средства уплате директно болници на рачун:

Patan Hospital Earthquake Disaster Fund
Ime Banke: iNabil Bank Limited
Korisnik računa: Patan Academy of Health Sciences
Broj računa: 0203217500593
Swift code: NARBNPKA
Address: Kupundole, Lalitpur, Kathmandu, Nepal