Почетак > Екологија > Дан планете Земље

Дан планете Земље


 22. април је дан када треба преиспитати савест и када треба добро размислити у каквом стању је наша планета и како ми, као њени становници својим делатностима утичемо на њу.

Дан планете Земље се обележава од 1992. године, када је на конференцији  УН о животној средини у Рио де Жанеиру усклађен дугорочни програм за промоцију одрживог развоја.

Широм света овај дан се обележава акцијама и манифестацијама које имају за циљ подизање нивоа еколошке свести, едуковање и мотивисање грађана да се активно укључе у борбу за очување планете Земље.

Овај датум је обележен и у Крагујевцу, на Природно – математичком факултету. На овој манифестацији је поред бројних организација које се баве екологијом и заштитом животне средине и Планинарско – еколошки клуб Гора презентовао своје активности из ове области. Манифестација поводом обележавања Дана планете Земље је обухватила презентације Института за биологију и екологију, Института за хемију, презентацију рада НВО-а у области екологије и заштите животне средине на територији града Крагујевца и предавање на тему „Унапређење животне средине, пример добре праксе у фабрици FCA Србија“.

IMG_6868


IMG_6870

IMG_6872

IMG_6854

Светлана Плавшић

Advertisements
Категорије:Екологија
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: