Почетак > Најава акције > Уређење стазе

Уређење стазе


У понедељак, 13. априла 2015., планирана је припрема наше планинарске стазе у пределу Бешњаје, у склопу припрема за „6. Ђурђевдански поход“. Пријављени и заинтересовани за ову активност довезли би се аутобусом, таксијем, или својим колима до школе у Букоровцу до 7:30, где би формирали групе за рад и поделили алат.
До момента писања ове најаве има нас 11 пријављених за ову акцију. Кића је изразила жељу да остане у школи и спреми нешто од хране за учеснике акције, тако да ћемо се после акције дружити у школском дворишту. Наравно да би било добро да јој још неко у томе помогне.

Они који иду на чишћење и обележавање стазе поделиће алат и кренути од школе према воденици у Букоровцу, а одатле ка Бешњаји и преко Врлетнице се вратити до школе. Од потока Гигово до врха Бешњаје чека нас највећи посао, јер је стаза на том делу веома зарасла.
Од алата имамо троје маказа са дугачком дршком, једне мање маказе за орезивање и секиру. Добро би било да свако понесе са собом неки од ових алата ако га поседује, тако да на стази будемо што ефикаснији. Понети и заштитне рукавице. Ако нас буде довољно, двоје до четворо би понели са собом црвену и белу уљану боју и освежавали постојеће маркације или стављали нове где је то потребно.
На стази нас очекује крчење купине, уклањање попадалих стабала, чишћење простора око маркација да би биле боље видљиве, кошење корова и купине која може да се нађе поред потока Гигово. Неко ко има добру косу и ко је вичан да је користи одрадио би велики посао са копривама.
Коприве су кренуле па би могли да спремимо и чорбицу од коприва.

Сви заинтересовани за ову акцију нека се јаве Дејану Милошевићу на телефон 064 2415412.

Нови детаљи око ове акције биће објављени ажурирањем овог чланка.

Advertisements
Категорије:Најава акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: