Републичка акција „Пролећни дан планинара“

У суботу, 11.априла 2015.године ПЕК „ГОРА“ организује учешће на републичкој акцији 19.“Пролећни дан планинара“.

Планинарско смучарско друштво „Љуктен“ из Трстеника до сада је реализовало 18 успешних узастопних акција крстарења прелепим пределима Гоча и Гледићких планина.

Сваке године су то биле нове занимљиве стазе,  на којима је учествовало преко 8000 планинара из целе Србије, из готово свих планинарских друштава и клубова.

И ове године упућен је позив свим заинтересованим планинарима и свим љубитељима природе да заједно освојимо врх Гледићких планина, Самар 922.м.н.в..

Стаза је дуга 16км са укупним успоном од 670м.

Организатор обезбеђује учесничку кљижицу, амблем, печат акције и успутних врхова, пригодне награде за најмлађег и најстаријег учесника, посни ручак са рибом, a пројекат су подржали Влада републике Србије, Министарство омладине и спорта,Спортски савез општине Трстеник и Планинарски савез Србије.

План акције

07:30 Скуп учесника код Крста

09:00 Свечано отварање акције у центру Трстеника

13:30 Врх Самар 922.м.н.в.

16:00 Подела захвалница за учешће, ручак у селу Горњи Дубич

Придружите нам се 11.априла да заједно прошетамо прелепим пределима Гледићких планина, да уживамо у погледу на Гоч, Голију, Чемерно, да удахнемо чист ваздух и одморимо око на ведром небу.

Пријаве за акцију на редовном састанку ПЕК „ГОРА“ О.Ш. „Мома Станојловић“, улица Кнеза Михаила 40 или између пијаце и Мале Ваге, среда 8.април 2015.године у 19:30часова када је потребно донети аконтацију у износу од 200дин.

Напомена: Сви учесници акције учествују на сопствену одговоpност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара”  и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

Опрема:дубока планинарска ципела, слојевито облачење, резервне чарапе и мајица, храна и вода у ранцу за цео дан, шешир са широким ободом, наочаре за сунце.

Обавезно понети тањир и прибор за јело.

Позивамо све љубитеље природе да нам се придруже! 🙂

Организатор и водич Анђелка Велисављевић мб 447, телефони за пријаву  061/ 218-33-75 и  060/ 666-40-70.