И ове године се придружујемо организаторима акције на предивној планини на југу Србије на Рогозни. ПЕК Гора Крагујевац на ову планину ове године иде по седми пут и на тај начин помаже планинарима из ПК „Берим“ Зубин Поток и планинарима ПК „Копаоник“ из Лепосавића, да и даље развијају планинарски дух и едукују наш народ о лепоти планинарења, кретању у природи, очувању животне средине и очувању наших културно-историјских знаменитости, а њих на Рогозни и те како има.
Ко жели да имало уђе у богату средњевековну историју Србије, да види на лицу места остатке те историје, цркве, градове, манастире, нека пође са нама и увериће се у много историјских детаља које није знао.
Лепа природа, камените литице, букова и храстова шума, извори здраве питке воде, језера, изузетни видици, све је то део понуде ове изузетне планине.
Како су цареви и краљеви српски живели некада може се доживети на Рогозни.
Преко Рогозне је ишао чувени турски царски стамболски друм.

Од места Грубетиће се на стазу полази у суботу 18.04.2015. у 8:00.
Преко села Отес стижемо испод чувеног средњевековног града, Јелач град, који се налази на 1262 мнв.
Краће задржавање, час историје на Јелачу па идемо до Црно Врха  1479 мнв.
На том путу можемо скренути до извора чија је надморска висина иста као Јелач града 1262 м.
Силазимо са Црног Врха до троугластог језера краћи одмор па преко села Витаково  стижемо да циљног одредишта првог дана, села Бубе до основне школе.
Ту ће бити организован ручак и дружење , незаборавно за све који су заборавили шта то беше дружење у сеоским условима. А домаћини весели, расположени, жељни разговора. Поздравиће нас неко из локалне власти општине Зубин Поток. Нећемо ни осетити да смо прешли  око 20 км и пели се 850 м а силазили 950 м.
Сутрадан су могуће две стазе: краћа у локалу  од око 8 км са успоном на Бубски Шиљак, а друга коју лично препоручујем  је дужине око 30 км и иде преко  врха Млијечњак 1343 мнв са кога се пружају импресивни видици, преко села Јунаке па све до манастира Бањска у месту Бањска.
Манастир Бањска садржи половину српске средњевековне историје. То треба видети, доживети, осетити.
Од Бањске организован превоз до Лепосавића.
Акција је средње тешка а учесници морају бити физички спремни за овакав напор. Обавезна је вреће за спавање подметач као и прибор за јело.
Котизација за ову акцију  износи 1000,00 динара и обухвата:
Превоз од Лепосавића преко Рашке и Новог Пазара до села Грубетиће.
Превоз опреме од Грубетића до села Бубе.
Превоз од села Бубе до Лепосавића.
Ручак у селу Бубе.
Организатор нас информише да је могуће и смањење котизације уколико буду обезбеђена средстава од донатора.
Поред котизације имаћемо трошкове превоза од Крагујевца  до Рашке и од Лепосавића до Крагујевца. Предлози за овај превоз тек следе када ћемо и знати цену коштања целог пута.
Испред ПЕК „ГОРА“ акцију организује и води  Милован Бачанин 063 604 355
Планинари из целе Србије придружите нам се. Биће ово велика акција.