У недељу 15. фебруара 2015. у посету нашим пределима долазе планинари ПСД „Копаоник“ из Београда.
Њихов план је да пре подне прво посете манастир Денковац и тамо се задрже неко време у разгледању манастира, а затим се врате до Ждраљице и са планинарима ПЕК „ГОРА“ прођу део Крагујевачке планинарске стазе „Жежељ-Бешњаја“. Жеља им је да виде водопад Бук поред кога смо изградили платформу за разгледање, испењу се на Жежељ и даље наставе ка Лисином лазу. Силазак је планиран код школе у Букоровцу.
Из Ждраљице би се кренуло на стазу око 10:30 испред кафане Meдна, што зависи колико ће се планинари ПСД „Копаоник“ задржати у манастиру Денковац. Код школе у Букоровцу би стигли око 16:30.
Планинари ПЕК „ГОРА“ ће дочекати пријатеље из Београда и провести их овом стазом, а могу нам се придружити сви који желе и могу препешачити око 15 км стазе.

Што се тиче повратка из Букуровца, с обзиром да је у питању недељни ред вожње, постоји могућност организованог такси превоза до града у зависности од броја наших учесника о чему ће се одлучити у току акције.

Водич на стази ће бити Анђелка Живковић – 061/218-33-75, планинарски водич III категорије, а у томе ће јој помоћи и други планинари ПЕК „ГОРА“. Видимо се у недељу!

DSCF1908

IMG_0274

DSCF2003