Ова три празнична дана добро су дошла за организовање лепе акције на Голији у месту Рудно. Акција је планирана за 14. 15. и 16. фебруар.

Првог дана, у суботу, 14. фебруара кренули би сопственим превозом из Крагујевца у 8:00 ка селу Рудно на обронцима Голије. У Рудно би стигли око 100 часова и распремили би ствари по собама у планинским кућама. Око 12 сати кренули би на стазу. Пели би врх Клик (1319 м) на Дивану, а вратили се преко Срњаче (1293 м). Ова стаза је дужине око 14 км са укупним успоном и силаском око 480 м. Планирано је да се задржимо неко време у кафани на Срњачи и вратимо се у вечерњим сатима у Рудно. Увече је планирано заједничко дружење и планирање активности за следећи дан.

Другог дана, у недељу, 15. фебруара планиран је успон на Радочело – врх Кривача (1643 м). Кренули би рано ујутро да би имали довољно времена да се за видела вратимо у Рудно. Стаза ће бити делимично кружна у дужини од око 20 км са укупним успоном и силаском од око 780 м. По доласку у планинске куће, планирано је заједничко дружење.

Трећег дана, у понедељак, 16. фебруара, крећемо рано ујутро и упућујемо се ка врху Црквина (1516 м). Са Црквина прелазимо гребеном на Оштри врх (1452 м), који је одличан видиковац. Са Оштрог врха се спуштамо ка Срњачи (1293 м) и враћамо натраг у Рудно. Ова стаза је дужине око 20 км са укупним успоном и силаском око 800 м. По завршетку ове планинарске туре, планиран је краћи одмор и вечера у Рудном, а онда се, у вечерњим сатима, пакујемо и крећемо за Крагујевац.

Превоз је планиран сопсвтеним колима и коштаће око 700 динара. Имамо два ноћења у лепим планинским кућама по цени од 650 динара за ноћ. У Рудном има продавница које ду добро снабдевене, а у селу се може купити и сир, кајмак и остали домаћи производи, као и наручити храна у ресторану или код домаћина у планинским кућама. Можемо и сами да се организујемо око хране и да спремимо нешто заједнички.

Број учесника је ограничен на 16 због капацитета смештаја у планинским кућама.

Обавезна планинарска обућа и одећа за зимске услове.

Пријаве на састанку клуба, средом, од 19:30.

Организатор акције: Светлана Васиљевић – Тања, тел.: 063/1089859