Акција је планирана за 01.02.2015. – недеља.
То је изузетно атрактивна акција која у зимским условима поприма на дражима. Старт акције је код Млекаре Златибор.
Пут нас води преко непрегледних ливада, у почетку благи успон, па зараван, следи нови добри кратки успон, благи пад стазе па равница. Долазимо до успона код чувеног БОРА а даље све успон уз малу зараван до врха Чукер (1359 мнв). При ведром времену погледи су импресивни, ја не умем да их опишем, позивам Вас да их видите и доживите. Даље кретање је гребеном преко кога зна да буде јак ветар а погледи са обе стране, само такви. Уз неколико успона и силазака стижемо до Чиготе  (1422 мнв) где доминира војни објекат на Златибору као и дестинација одакле параглајдеристи крећу својим превозом златиборским небом. Имао сам срећу да се у једном тренутку мог боравка на Чиготи, на тој полазној тачки нађу и тројица параглајдериста.
Зависно од временских услова, договор ћемо направити на лицу места, стазу настављамо тако што се враћамо истом стазом на полазну тачку, код Млекаре или можемо препречити са Чиготе до Водица до магистралног пута, где би нас чекао превоз.
У првом случају би дужина стазе била око 28 км а у другом око 22 км.
Нећемо правити две групе, ићи ћемо сви заједно.
Ово ће бити незаборавна акција, крећемо се пределима где нема много шуме, углавном су голети али су погледи  импресивни, незаборавни….
Ко жели на ову акцију, мора бити кондиционо добро спреман, у доброј зимској опреми и спреман за добар напор. Обавезне рукавице, подкапа, капа, наочаре за сунце, штапови, храна из ранца за један дан, обавезно понети најмање 2л воде за пиће јер је на стази нема.
Од крста из Крагујевца полазимо у 5:00 да бисмо на стазу од Млекаре кренули најкасније у 8:00.
Планирани повратак са стазе у првом случају је око 17 часова код Млекаре а у другом на пут код Водица око 15 часова.
Цену превоза, по пријему пријава за акцију, ћемо благовремено објавити.
Акцију води Милован Бачанин Бача, 063 604 355.