За суботу 27. децембра испред   ПЕК „ГОРА“ из Крагујевца планирам  учешће на Републичкој акцији на планини Авали под називом: „Авала из четири правца“.

Скуп учесника акције је код Крста у центру Крагујевца 5:45 часова.
Полазак за Београд је у
6:00 часова.

Изабрао сам стазу број 1 (северни правац), Јајинци–Кумодраж–Авала а релација пешачења је: Споменик у Јајинцима, Кумодраж, Голо Брдо, Бели Поток, врх Авале, Авалски Торањ, планинарски дом ,,Чарапићев Брест,,. Дужина стазе је 12 км, висинска разлика 370 м, пређе се за четири сата, а акцију води Боривоје Пишчевић.

Ради овере учесничког картона треба да се стигне на врх Авале, код Споменика незнаном јунаку до 14 часова, за ручак који се организује у планинарском дому ,,Чарапићев Брест,, цена је 150 динара, поделу бонова и наплату врши задужени водич акције преко преставника-водича Друштва, са собом обавезно понети прибор за јело.

Након овере учесничких књижица и освежења које обезбеђује организатор по повољним ценама, групе организовано силазе до планинарског дома ,,Чарапићев Брест,, где ће бити вршена подела ручка. Ручак се дели по пристизању, али не раније од 14 часова.

Подела захвалница и диплома обавиће се након ручка.
Планинари који су већ учестовали на акцији Авала из четири правца треба да понесу са собом учесничке књижице добијене ранијих година.

Пријавите се на време. Крајњи рок за пријавивање је до 24. децембра.

Потребно је понети основну планинарску опрему за једнодневну акцију-планинарење. Са собом понети и заштиту од евентуалног снега или кише и непромочиву обућу.

Пријављивање за акцију је на састанку клуба средом у 19:30 часова, у ОШ „Мома Станојловић“, или организатору испред ПЕК ,,ГОРА“: Зарији Бошковићу на тел. 064/36 82 361.