Почетак > Најава акције > ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ПЛАНИНА – ПЛАНИНА ЈЕШЕВАЦ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ПЛАНИНА – ПЛАНИНА ЈЕШЕВАЦ


2003. године Генерална скупштина УН је 11. децембар  прогласила  Међународним даном планина, јер се указала  потреба  сталног подсећања на велики значај планина и одрживог развоја њихове околине за очување квалитетног живота становништва. IMD_temp_Logo Тим поводом и ове године ПЕК „ГОРА“ и ПД „Жежељ“, са гостима – пријатељима планинарима из ПСД „Гвоздац“ Краљево, ПК „Берим“ Зубин Поток, ПСД „Копаоник“ Лепосавић и ПД „Каблар“ Чачак, у недељу, 7. децембра, организују заједничку планинарску акцију врховима планине лепотице Шумадије – Јешевац.

За учеснике на планинарској акцији који се пријављују ПЕК „Гора“ биће обезбеђен превоз од Крагујевца до села Јабланица (Горњи Милановац), потом од села Доња Врбава до села Борач и на крају од Борча до Крагујевца, по цени од око 350 динара (оријентационо). Цена зависи од укупно пређене километраже ангажованог аутобуса и укупног броја планинара који користе услуге превоза.

Планинари се 7. децембра окупљају у центру Крагујевца, „код  Крста“. За село Јабланица (Горњи Милановац) се креће у 06.30 сати, па је на место окупљања потребно доћи десетак минута раније.

План реализације акције: – На стазу се излази у 08.00 сати – Траса краће стазе је село Јабланица – врх Треска (736 м) – Црни врх (902 м) – Село Доња Врбава,  дужине 14  километара Траса дуже стазе је село Јабланица – врх Треска (736 м) – Црни врх (902 м) – Велики врх (766м) – Борачки крш (515 м) – село Борач, дужине  19 километара. Планира се да се дужа стаза пређе најкасније до 16.00 сати.

На крају акције планиран је ручак и дружење планинара у за то погодном објекту у црквеном дворишту у селу Борач. Како је у току Божићни  пост ручак ће бити посан (пасуљ, риба и салата). Цена ручка је 200 динара. Обезбеђено је и пиће по прихватљивим ценама.

Ево неколико фотографија са прошлогодишње заједничке планинарске акције поводом Дана чистих планина, изведене на планини Јешевац.

DSCF7820

Поглед на врх Треска

DSCF7858

На јешевачком Црном врху

DSCF7830

Поглед са планине Јешевац на гребен планине Рудник

DSCF7774

Рада Вукосављевић (ПСД „Гвоздац“) у току 2013. године планинама Србије је прешла више од 1000 киломeтара. На месту где је на стази достигла – прешла 1001- ви киломтетар свечано је испијена чаша црног вина.

DSCF7779

На стази ка Црном врху

DSCF7771

На стази преко планине Јешевац

DSCF7769

На планини Јешевац

DSCF7952

Поглед са Борачког крша на долину и куће у селу Борач

DSCF8043

Дружење планинара на крају акције поводом Међународног Дана планина (2013. године)

Жарко Продановић

Advertisements
Категорије:Најава акције
  1. Нема коментара.
  1. 30. новембра 2014. у 23:22

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: