Недеља, 26. октобар 2014.

Скуп учесника код Крста у центру града у 6:45. Полазак аутобусом ка селу Пајсијевић у 7:00.

Стаза полази од цркве у Пајсијевићу (245 мнв), води путем поред кућа у Доловима, пење се на гребен Котленика достижући у просеку око 600 мнв. Достигавши ту висину, стаза благим успонима и силасцима води до највишег врха Котленика – Велики врх (749 мнв). Одатле се опет шумским путевима спушта до испред села Лесковац, где ће у ловачкој кући наши домаћини на стази, ПД „Каменац“ из Груже, приредити ручак са куваним купусом и пројом.

Стаза је дужине око 16 км са укупним успоном око 750 м. Није претерано тешка и са просечном кондицијом требали би да је пређу и планинари почетници.

Обућа и одећа треба да буду примерени временским приликама на дан пешачења. Понети заштиту од кише и камашне. Штапови за ходање ће олакшати кретање и овај излет учинити пријатнијим.

Храна и вода из ранца. Домаћин ове акције ће припремити у селу Лесковац кувани купус са пројом по цени од 150 динара, па сви који желе овај оброк треба да се пријаве до среде 22. октобра и са собом понесу прибор за јело.

По завршетку акције аутобус нас чека у селу Лесковац и за Каргујевац крећемо око 18 часова.

Цена превоза биће око 400 динара, а тачан износ ће се знати у среду, 22. октобра, на састанку клуба када ће се закључути списак учесника акције.

Акција је средње тешка и на њој могу учествовати физички спремни планинари. Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2014. годину. Учесници без плаћене чланарине плаћају додатних 100 динара за клуб ПЕК „ГОРА“.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

Организатор акције. Весна Милошевић, 064/4458032