Почетак > Екологија > Светски дан заштите животне средине

Светски дан заштите животне средине


   Заштита животне средине подразумева скуп различитих поступака и мера које спречавају угрожавање животне средине с’ циљем очувања биолошке равнотеже. Под заштитом животне средине се не подразумева само заштита живота и здравља људи већ и очување биљне вегетације и животињског света.

                                         Слика

 

     Светски дан заштите животне средине, 5. јун, дан је када се у целом свету организују разне еколошке активности и кампање. Тог дана људи широм света уједињено делују како би обезбедили чистију, зеленију и сјајнију будућност за себе и будуће генерације.

     Данас када се овај дан у више од 100 земаља широм света, организовано обележева кроз многобројне манифестације, еколошке акције, трибине и јавне дебате којима се скреће пажња најшире јавности на значај и потебу очувања здраве животне околине, наш задатак је да размислимо колико ми као појединци утичемо на стање животне средине и да као појединци делујемо у циљу њене заштите и унапређења!

 

Светлана Плавшић

Advertisements
Категорије:Екологија
  1. Rade
    16. јуна 2014. у 14:55

    Kao planinarski klub, mogli smo posto smo ujedno i ekoloski da organizujemo neku ekolosku akciju samostalno ili sa drugim organizacijama koje se bave ekologijom i da to bude nas konkretan doprinos zastiti i unapredjenju zivotne sredine povodom ovog veoma znacajnog datuma za nasu planetu.Mislim da nije kasno da to izvedemo i do kraja ove godine,ali svakako da to bude najznacajnija nasa ekoloska akcija u 2015.godini.

  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: