Почетак > Извештај са акције > Са „5. Ђурђевданског похода на Жежељ и …“ – овог пута само Букоровац

Са „5. Ђурђевданског похода на Жежељ и …“ – овог пута само Букоровац


Дана 04.05.2014. године, у оквиру обележавања Дана града Крагујевца (Ђурђевдан),у организацији планинарско – еколошког клуба „Гора“ Крагујевац одржан је „5. Ђурђевдански поход на Жежељ и Бешњају“.
Претходних дана активисти клуба су извршили све припреме како би у походу на стази планинари и грађани Крагујевца доживели потпун ужитак. Према претходним највама очекивао се велики број уживалаца у лепотама природе на овој стази, преко 200 пријављених преко фејсбука , имејла и директно телефоном. Ипак, киша, која је непрестано падала скоро 48 сати, многе је спречила да дођу на старт. Дошли су најупорнији и загржени љубитељи планинарења, њих 73-је.
Киша је радила своје. И поред велике жеље да се прође бар краћи део стазе од око 16. км, у томе је планинаре спречила бујица у сливу Мамутовачког потока и речице Осанице, у ширини од неколико десетина метара. Водичи су били приморани да се врате назад до једног од видиковаца изнад града, а планинарење су завршили у просторији планинарског дома ПЕК „Гора“. Ту их је чекла топла пећ… топао пасуљ… топла дободошлица… насмејана лица домаћина… дружење. У таквој атмосфери врло брзо су се вратили осмеси на лицима свих учесника акције.

Наш специјални гост био је Исо Планић, познати српски алпиниста који је попео 5 врхова висине преко 8000 метара, од скоро нови Начелник Планинарског Савеза Србије и први из ПСС-а који се одазвао нашем позиву и учествовао на нашој акцији.

Веома су нас обрадовали својим доласком наши пријатељи планинари: ПК „Јаворак“ – Параћин, ПСД „Гвоздац“ – Краљево, ПД „Жежељ“ – Крагујевац, АПК „Kraguj peak“ – Крагујевац, ПСД „Бељаница“ – Свилајнац, ПСК „Железничар“ – Краљево, ПСД „Јухор“ – Јагодина, ПД „ПТТ“ – Београд.

Придружили су нам се и најупорнији и најхрабрији млади крагујевчани, наши будући чланови, којима је ово био изазов коме нису могли да одоле.

Детаљ са отварања акције:

Ђурђевдански поход 2014. – извештај РТК

Погледајте фотографије објављене на фејсбуку:

Фото: Дејан Милошевић

Фото: Жарко Продановић

 

Advertisements
Категорије:Извештај са акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: