Због падавина које су прогнозиране до суботе, неће бити добрих услова за ефикасно уређење стазе, па је одлучено да се ова акција ОТКАЖЕ и планира за неки викенд када временски услови и услови на терену буду повољнији !!!

У недељу, 9. марта, планирана је акција уређења и обележавања наше планинарске стазе од Жежеља до Бешњаје, као део припрема за овогодишњи Ђурђевдански поход.

Ове недеље, пошто се до сада пријавило око 16 учесника, поделићемо се у две групе и радићемо на делу стазе од кафане „Медна“ у Ждраљици до шумске куће на превоју испод Лисиног лаза.

Прва група би неким од јутарњих аутобуса отишла до Ждраљице и требало би да се сви окупе у 8:00 код кафане „Медна“ у Ждраљици. Варијанте превоза: линија 2: Петровац-Ждраљица, са поласком у 7:30 из Пертовца, око 7:55 у Ждраљици, линија 13: Мале Пчелице-Трмбас, са поласком у 7:15 из Малих Пчелица, око 7:35 у Трмабасу и још око 1800 м пешачења до кафане Медна у Ждраљици.

Прва група би радила на уређивању стазе од кафане „Медна“ у Ждраљици до храста записа на коти 417 изнад Горње мале у Букоровцу. Та стаза је дужине око 6,15 км.
По завршетку радова предлажем да ова група продужи до школе у Букоровцу, где би се састали са другом групом и аутобусом у 16:10 вратили натраг ка граду. Од храста до школе има 3,13 км.

Друга група би кренула аутобусом на линији 601 – Ћифтина ћуприја-Букоровац у 6:30 од Ћифтине ћуприје и ишли би до гробља у Букоровцу. Од гробља би ишли око 1,6 км до храста записа на коти 417 и одатле би уређивали стазу све до шумске куће на седлу испод Лисиног лаза. Ова стаза је дужине око 5,35 км, али је веома зарасла и биће доста посла око уређивања.
По завршетку радова ова група би се преко Врлетнице спустила до школе у Букоровцу, где би заједно са првом групом сачекали аутобус у 16:10 ка граду. Дужина трасе до школе је 3,42 км.

На располагању имамо следећи алат:
– маказе за гране  – 2 ком.
– маказе за гране са дршком – 3 ком.
– секира – 2 ком.
Ако неко има своје маказе за гране или секирицу, добро би било да је понесе. Обезбедићемо довољан број радних рукавица, као и боју и четкице за обнављање маркација.

Детаљан договор биће на састанку клуба у среду, 5. марта после састанка клуба, који почиње у 18:00.