Пошто је акција „Зимски успон на Трем“ померена за 1. март, остала нам је недеља 23. фебруара као слободан термин. Предлажем да тог дана прођемо планину Рудник од Рамаће до насеља Рудник, све пратећи гребен планине.

Учесници акције треба да буду у 6:45 испред Крста у центру града, одакле ћемо у 7:00 кренути до села Рамаћа све до цркве Куманица у подножју Рамаћских висова, одакле ће нам бити полазна тачка. Посетили би на кратко ову лепу цркву, а онда би у 8:00 кренули стазом која ће нас водити преко врхова Рамаћски висови, Божурова глава, Голо брдо, Остра глава, Сама буква, Увлака, Молитве, Јавор, Велики Штурац, Средњи Штурац, Мали Штурац до насеља Рудник.

Стаза је дужине око 23 км, са укупним успоном око 1200 м и силаском око 1000 м и за њен пролазак требаће нам око 9 сати, тако да би у насеље Рудник стигли око 17 часова.

Повратак из варошице Рудник за Крагујевац планиран је око 19 часова.

Цена превоза била би око 550 динара. Ангажован је превоз од 30 места.

Понети храну и воду у ранцу за целодневни излет. Одећа и обућа треба да буду примерени временским условима на дан пешачења. Понети заштиту од кише и снега.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2014. или 2013. годину. Учесници без плаћене чланарине плаћају додатних 100 динара за клуб.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

Пријаве за акцију, уз уплату аконтације од 500 динара, најкасније до среде, 19. фебруара, на састанку клуба у ОШ „Станислав Сремчевић“ у 18:00.

Организатор акције Дејан Милошевић 064 / 241-541-2.