У недељу, 16. фебруара, акција на Гледићким планинама – гребенима изнад села Дулене.

Аутобус на линији Крагујевац-Дулене, који са стајалишта у Козујеву креће у 6:05, иде трасом поред Звезде, Лицике, Мале ваге, Пијаце, Ћифтине ћуприје, Пролећ кафане, Пиваре, …. Дошли би до села Дулене, тачније до бране некадашњег језера у Дуленима, где би био почетак наше трасе. Одатле би у 7:45 кренули Милојевом косом ка Голом брду и пратили линију гребена преко Угаре и Карауле све до Црног врха. Са Црног врха би се у Дулене спустили низ Лису где ћемо посетити спомен кућу, а у селу Дулене и етно поставку у једном домаћинству. До поласка аутобуса у 18:00 за Крагујевац били би у сеоској кафани или продавници.
Стаза је дужине 24 км са укупним успоном од 1054 м и истим спуштањем. За 9 до 10  сати пешачења требали би да пређемо читаву трасу и да на време стигнемо за превоз ка Крагујевцу.

Цена превоза је 130 динара за аутобуску карту у једном смеру. Понети храну и воду у ранцу за целодневни излет. Одећа и обућа треба да буду примерени временским условима на дан пешачења. Понети заштиту од кише и снега.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2014. или 2013. годину. Учесници без плаћене чланарине плаћају додатних 100 динара за клуб.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

Пријаве за акцију, најкасније до среде, 12. фебруара, на састанку клуба у ОШ „Станислав Сремчевић“ у 18:00.

Организатор акције Дејан Милошевић 064 / 241-541-2.

Варијанте кружне стазе
Варијанте кружне стазе