У недељу, 9. фебруара, одржаће се акција са успоном на Борачки крш (515 m) и кружном шетњом околним врховима и гребенима до Црквине.

Учесници акције треба да буду у 6:45 код Крста у центру града, а полазак ка селу Борач ће бити тачно у 7:00.

Ово ће бити кружна стаза која полази испред средњовековне цркве у селу Борач и ту се завршава. На стазу крећемо у 8:00. Прво ћемо се попети на Борачки крш (515 м), пролазећи поред старог сеоског гробља и прилазећи врху са северне стране. На врху и околним стенама ћемо се задржати у разгледању околине и фотографисању, а онда силазимо истим путем са крша и настављамо пут ка засеоку Чаировићи. Одатле се пењемо ка висоравни Букова вода и настављамо до видиковца на Великом врху (766 м), где се задржавамо у разгледању околине.
Са Великог врха прелазимо седлом на Весов гроб – Крш (759 м), одакле се поред Јешевачке косе спуштамо до Црквина, где ћемо посетити остатке некадашње цркве. Одатле се другом страном Јешевачке косе пењемо ка Гигином лазу и хватамо гребен преко Великог брда (638 м), одакле је леп поглед на Борачки крш.
Са Великог брда силазимо поред засеока Лукићи и заобилазимо Борачки крш идући прво низ Грчки поток, а онда и низ Борачку реку, све до полазне тачке – цркве у селу Борач. Ту је планирана посета овој средњовековној цркви, а онда нас аутобус превози до села Топоница, где ћемо се у сеоској кафани дружити са нашим гостима из Краљева.

Стаза је укупне дужине око 18 км са укупним успоном и силаском од 800 м и требали би да је пређемо за 7 сати.

Повратак из села Топоница је планиран у 18 сати.

Цена превоза ће бити 400 динара, ако се попуне сва места у аутобусу. Ангажован је аутобус од 30 места, а списак учесника се прави уплатом пуног износа превоза. Понети храну и воду у ранцу за једнодневни излет. Одећа и обућа треба да буду примерени временским условима на дан пешачења. Понети заштиту од кише и снега.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2014. или 2013. годину. Учесници без плаћене чланарине плаћају додатних 100 динара за клуб.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , „Правила понашања планинара“ и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

Пријаве за акцију, уз уплату пуног износа превоза, најкасније до среде, 5. фебруара, на састанку клуба у ОШ „Станислав Сремчевић“ у 18:00.

Организатор акције: Гојко Јакшић – 063/8271441

slika02