У суботу, 25. јануара, планирана је акција „Светосавски поход на Бешњају“.

Као превозно средство користићемо приградски аутобус који саобраћа до села Букоровац. Аутобус креће у 6:30 са паркинга код Ћифтине ћуприје и ми ћемо се возити њиме до школе у Букоровцу, одакле ћемо кренути на стазу.

Стаза води преко Врлетнице, испод Лисиног лаза, поред Ђурине чесме до порушеног дома на Бешњаји. Одатле се спуштамо ка Вољевици до слапова а после проласка поред слапова пењемо се опет на гребен Бешњаје и са њега силазимо обележеном стазом, силазећи у поток Гигово све до воденице у Букоровцу, где ћемо сачекати превоз ка Крагујевцу у 16:00 истим превозом који нас је довезао до Букоровца.

Стаза је дуга око 18 км и требали би да је пређемо за 8 сати лаганог пешачења, тако да можемо да стигнемо за аутобус у 16:00 којим се враћамо за Крагујевац.

Аутобуску карту плаћа сваки учесник за себе. Понети храну и воду у ранцу за једнодневни излет. Одећа и обућа треба да буду примерени временским условима на дан пешачења. Понети заштиту од кише и снега.

Обавезна је пријава организатору акције Дејану Милошевићу на састанку клуба, у среду 22. јануара, или на тел.: 064/2415412

IMG_0528

IMG_0537