Почетак > Екологија > 16. октобар – Дан здраве хране

16. октобар – Дан здраве хране


 

Светски дан здраве хране, обележева се у многим земљама у свету и то у сарадњи са Организацијом УН за исхрану и пољопривреду FAO  (Food and Agriculture Organization).

Светски дан хране (World Food Day, WFD ) утемељен је од земаља чланица Организације за исхрану и пољопривреду ( FАО ) на двадесетој конференцији Организације за исхрану и пољопривреду у новембру 1979. године . Одабрани датум , 16. октобар, је годишњица  оснивања те организације.

Светски дан хране на локалном, националном и међународном нивоу пружа могућност за развој дијалога и унапређивање солидарности . Људска и културална сналажљивост, те исправна визија кроз међусобну сарадњу и помагање , укључујући допринос FАО – а и Међународне заједнице , може сигурно довести до напретка у обезбеђивању довољности хране за све .

Али, данас поред тога што говоримо о борби против глади, неопходно је да уђемо у нову борбу, а то је борба за безбедну и здраву храну. А пре свега треба да прихватимо правила здраве исхране!

Правилна и здрава исхрана постала је један од  најважнијих проблема савременог човека. Човеково здравље, креативност и ефикасност директно су условљени начином исхране који свакодневно примењује.

Правилна и здрава исхрана помаже појединцу да се лакше суочи са животним тешкоћама и да се заштити од многобројних физичких и психичких бoлeсти.  Здрава исхрана у породици омогућава много правилнији физички и духовни развој деце.

Зато,

Image

бирам храну која је добра за здравље!

Светлана Плавшић

Advertisements
Категорије:Екологија
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: