Кањон реке Црнице налази се у атару села Забрега,18км од Параћина. У време пре Немањића ту су подигнути бројни манастири и цркве од којих су данас остали само трагови. Сматра се да су их основали хиландарски монаси, због чега овај крај називају и малом светом гором. Над селом је некада доминирао град Петрус, од кога су остале само рушевине као сведоци прошлих времена, чијим трагом ћемо ходати од Поповца до Сисевца.
– Полазак 11.08.2013. у 7:30
скуп учесника у 7:15 код Kрста у центру Крагујевца
време повратка 11.08.2013. до 22:00
– исхрана из ранца
– потребна опрема за овај поход: дубоке планинарске ципеле, планинарски штапови, вода (мин. 2 литра)
– план пешачке туре: полазак у 9:30 из места Поповац, идемо до манастира Огњене Марије, одакле креће успон до локалитета старог града Петрус где је леп поглед на целу околину, затим се спуштамо у кањон Црнице и остатака манастира св. Јована Главосека, потом кањоном реке до манастира Намасија и онда кањоном још 8км до манастира Сисојевац у селу Сисевац. Поред манастира постоји ресторан са базеном где ћемо моћи по жељи и провести време одмора до поласка за Крагујевац.
Цена излета: 750 динара (цена обухвата трошак превоза и организационе трошкове).
За пријављивање на акцију потребна је оверена планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2013. годину. Нови чланови без планинарске књижице плаћају додатних 100 динара за клуб.
Вођа акције је планинарски водич Иван Ћурчић мб 400.
Пријављивање за акцију на састанцима клуба четвтком у 19:00 у канцеларији за младе у улици Саве Ковачевића или на телефон 0643046100.