Почетак > Најава акције > Црни врх и Бешњаја

Црни врх и Бешњаја


У суботу, 19. јануара, планирана је акција од Горњих Комарица до Црног врха и Бешњаје и натраг до Букоровца.

Акција Рековац-Кременац-Ралетинац,  која је планирана за овај викенд, одлаже се за наредну суботу.

Кренули би у 6:00 са главне аутобуске станице за Горње Комарице. План је да се из села најкраћим путем попнемо на брдо Крстина чука (487 м), одакле ћемо пратити гребенски пут све до Ракине чуке (584 м), а онда макадамским путем, гребеном ка Црном врху (708 м), где ћемо проћи поред планинарског дома ПД „Јухор“ из Јагодине и попети нижи врх (703 м). Одатле се враћамо истим путем до тројног превоја Друм (590 м) и на раскрсници скрећемо ка Дугачкој коси (578 м) и Каменитом врху (555 м) и спуштамо се до потока Вољевица, а онда уз Шибовиту косу ка порушеном дому на Бешњаји. Од дома се спуштамо Томином косом до потока Бешњаја, где ћемо проћи поред једног лепог водопада. Из потока Бешњаја пењемо се уз Црвено брдо до Белог камена и пролазимо поред Лисиног лаза (613 м) до шумске куће на превоју испод Лисиног лаза. Одатле се преко Врлетнице (532 м) спуштамо до Букоровца, где ћемо код сеоске школе чекати аутобус ка граду који креће у 16:10.

У случају да се временске прилике погоршају, постоји могућност нешто краће варијанте, која ће нас довести до воденице у Букоровцу, где је аутобус такође у 16:10.

Стаза је дужине око 26 км , са укупним успоном од 1140 м и силаском од 1090 м, коју требамо проћи за 9 сати пешачења. Због дужине и велике разлике у висини, стаза је захтевна и није препоручљива за почетнике у планинарењу. Потребно је имати добру планинарску обућу и одећу која може слојевито да се облачи и штити од хладноће и падавина. Понети са собом храну и воду у ранцу. Добро је имати нешто од енергетске хране и топли напитак у термосу. На стази нећемо пролазити поред извора воде, па је потребно понети довољну количину за дневно пешачење.

Организатор и водич на терену: Дејан Милошевић 064/241-541-2

Advertisements
Категорије:Најава акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: