Почетак > Најава акције > Од Бешњаје до Жежеља

Од Бешњаје до Жежеља


У суботу, 20. октобра, планиран је пролазак „Крагујевачке планинарске стазе Жежељ-Бешњаја“, овог пута од Букоровца, преко Бешњаје до Жежеља и Ждраљице.

Ка Букоровцу ћемо поћи у 6:30 са главне аутобуске станице. На почетак наше стазе, код воденице у Букоровцу, стижемо око 7:15, а на акцију крећемо у 7:30. Пошто је стаза дужине 19,5 км са успоном од 756 м, није тешка за ходање и може се прећи за 7-8 сати лаганог хода. Планирано је више краћих пауза на интересантним видиковцима и поред лепих извора. Група би требала да стигне око 16 часова до кафане „Медна“ у Ждраљици у чијој близини је и аутобуска станица за превоз према граду.

За оне планинаре који су спремнији да нешто дуже пешаче, планиран је обилазак 7 извора и чесми до којих се стиже скретањем са главне стазе и нешто промењеном стазом на Бешњаји, где би ишли до чесме испод Врхова, а онда силаском низ Томину косу спустили се до потока Бешњаја и уз Црвено брдо и Бели камен, испод Лисиног лаза дошли до Ђурине чесме. Ова стаза би била укупне дужине око 26 км са укупним успоном око 900 м и захтева добру кондицију.

Организатор акције је Др Мирослав Радуловић. Водич прве групе планинара је Милован Бачанин, а другу групу планинара водиће Дејан Милошевић.

Цена превоза је по тренутном ценовнику градског превоза. Храна и вода из ранца.

За суботу је планиран леп, сунчан дан. Учесници акције треба да се обуку примеремо временским условима и са собом понесу неопходну планинарску опрему која ће им олакшати кретање и уживање у природи.

Advertisements
Категорије:Најава акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: