За овај викенд планирали смо основно уређење наше планинарске стазе. Акција ће се одржати у суботу 21. и недељу 22. априла. Ово је припрема наше стазе за Ђерђевдански поход који је планиран 5. маја.

Група која ће уређивати стазу у суботу, 21. априла, ће се окупити испред кафане „Медна“ у 9:00.  Ова група чисти и поправља планинарске ознаке од кафане „Медна“, где је и почетак стазе, и ићи ће ка Бешњаји. Боје и алат за чишћење стазе су код Благоја и Баче, који ће тог дана и организовати групу за уређење стазе. Ова група би требала да уреди стазу бар до ушћа Мамутовачког потока у Осаницу. Одатле се враћају истим путем натраг и поправљају све што је пропуштено у првом пролазу.

Организатор групе: Милован Бачанин 063/6043355

Група која уређује стазу у недељу, 22. априла ће се окупити до 8:00 на такси станици испред надвожњака у улици Јована Ристића. Одатле ћемо се такси возилима пребацити до воденице у Букоровцу где је и крајња тачка наше стазе. Одатле ће се проћи цела стаза до Жежеља и извршити чишћење и обнављање ознака на стази. Постоји и варијанта да се од усамљеног храста видиковца спустимо до Јабучја и тамо сачекамо аутобус у 16:20. Ако има заинтересованих можемо од Јабучја наставити гребеном преко Теферича, Кошутњака све до Еко парка у Илиној води, па даље поред пумпе на аутопуту и Бубањ језера до Крста у центру града.

Организатор групе: Дејан Милошевић 064/2415412

За суботу је такође планирано да се одради анкетирање грађана Крагујевца у вези очувања извора на подручју Жежеља и Бешњаје. Ову анкету ће радити ученици ОШ „Станислав Сремчевић“ у пешачкој зони, као део активности у оквиру нашег пројекта „Очување извора питке воде на подручју Жежеља и Бешњаје“, који је финансирало Градско веће за животну средину, одрживи развој и сарадњу са удружењима. У пешачкој зони ће бити постављен наш промо пулт, а ученици ће подељени у групама, вршити анкетирање грађана и делити им флајер који промовише наш пројекат. Резултати ове анкете ће се обрадити и биће део извештаја који ће бити презентовани у завршном извештају пројекта.

Организатор ове активности је Светлана Плавшић 063/7414826