У суботу, 24. марта, планирамо једну атрактивну и захтевну акцију. Траса води од кафане испод Маглич града, преко висећег моста на Ибру, преко пруге, а онда успон гребеном на Клечак (866), даље гребеном преко Греде, па до врха Усовица (1375). Силазимо преко Чикера (1324), па даље гребеном до Велике чуке (1027), преко Липара и Козаревог брда (838), Градском косом до Маглич града.

Планирани полазак из Крагујевца је у 6:30 испред Крста у центру града. За око сат и по треба да стигнемо до Маглич града, где ћемо се код друмске кафане освежити , припремити и у 8:30 кренути на успон.  Цела стаза је веома атрактивна, посебно део који води ка Усовици, јер се све време иде баш ивицом гребена, па се са стране пружају фантастични видици. Овај део стазе није обележен, али је лако да се прати јер се иде све гребеном ка врху Усовице.

До Усовице нам треба 5,5 сати лаганог успона са задржавањима за фотографисање и пар предаха да уживамо у призорима са стазе. За силазак нам треба око 5 сати лаганог хода. Ако је група добро кондиционирана цео успон и силазак могу да се обаве и за краћи период. Али нећемо журити, већ уживати у овој лепој стази и видицима који се пружају на све стране. Прећи ћемо око 18 км, са укупним успоном од 1500 м, и истим силаском.

Пријаве за ову акцију најкасније до састанка клуба у среду, 21. марта, када ће се утврдити и начин превоза до Маглич града. Пошто је стаза захтевна са стмим успоном и стрмим силаском и великом висинском разликом, препоручује се само за кондиционо спремне планинаре. Уколико у суботу буде лоше време, са кишом,  ова акција ће се одложити јер је веома ризично ићи њоме по влажном времену, због клизаве траве на стмим странама.

Цена превоза ће бити око 700 динара. По одлуци Управног одбора учесници који нису чланови неког планинарског клуба и који нису платили чланарину за текућу годину плаћају додатних 100 динара. Сви учесници акције морају са собом да имају планинарску књижицу и оверену здравствену књижицу.

Организатор ове акције је Милован Бачанин 063/60-04-355.

Траса којом ћемо се кретати