Почетак > Најава акције > Зимски успон на Трем

Зимски успон на Трем


У суботу, 25. фебруара, ПЕК „ГОРА“ организује одлазак на акцију „Зимски успон на Трем“ коју организује Планинарски клуб „Железничар“ из Ниша под покровитељством Планинарског савеза Србије. Зимски успон на Трем уз Божићни успон на Ртањ спада у ред најатрактивнијих и најзахтевнијих успона у Србији. И ове године зимски успон је организован из села Доњи Душник које се налази на југозападним обронцима Суве планине.

Планирано је да се из Крагујевца крене у суботу, рано ујутро, у 5:00 сати. Повратак је по завршетку акције око 19:00, а планирано је да стигнемо у Крагујевац до 22:00.

Пријаве уз аконтацију 1000 дин. код Мирјане Мајсторовић (062 / 871-31-36) најкасније до среде 22. фебруара.

Од 1997. године, планинари из целе Србије, сваког фебруара, окупљају се у подножју Суве планине, како би покушали да освоје њен највиши врх – Трем, висок 1810 метара. Висинска разлика је 1360 метара у успону и у силаску, а дужина стазе је 22 км.

Сам успон на Трем планиран је за суботу, 25. фебруара 2012. Учесници акције биће, као и ранијих година, подељени у неколико група. Планирано је да прва група из Доњег Душника крене у 7:30, одмах након званичног отварања акције које је планирано за 7:00, испред ОШ „Витко и Света“.  Остале групе оформиће се на лицу места, по потреби.
По завршетку акције организатор је обезбедио храну за све учеснике, али је потребно понети свој прибор за јело.

Потребна опрема:
Зимске ципеле, зимска јакна и остала зимска опрема (капа, шал, рукавице, начаре за сунце..); батеријска лампа, резервна одећа, чутурица за воду.
Потребно је да сви учесници имају код себе планинарску књижицу са овером уплате чланарине за текућу годину, оверену здравствену књижицу. Они који су раније учествовали на овој акцији нека понесу своје учесничке књижице.
Напомена:
Организатор задржава право да на успон не поведе учеснике који немају адекватну опрему или који по процени водича нису психо-физички спремни за напоре који их очекују приликом успона.

Advertisements
Категорије:Најава акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: