У суботу, 15. октобра, планинарско-еколошки клуб „ГОРА“ је планирао пролаз „Крагујевачке планинарске стазе Жежељ-Бешњаја“.

Почетак акције ће бити у 8:30 код кафане „Медна“ у Ждраљици испред које је аутобуско стајалиште до кога долазе локални аутобуси у правцу Ждраљице, Медне, Доње Сабанте и Сугубине. Организована група планинара ће из Ждраљице кренути обележеном стазом, која преко Жежеља и гребена ка Лисином лазу води до Бешњаје. На Бешњаји је предвиђен краћи одмор у дому Шумског газдинства из Крагујевца, а онда следи спуштање ка воденици у Букоровцу, до аутобуског стајалишта, до кога планинари треба да стигну у 16:00, како би стигли за редовни аутобус који у 16:10 вози до главне аутобуске станице у Крагујевцу.

Храну и воду потребну за ово пешачење понети у ранцу. Одећу и обућу прилагодити временским условима који се буду прогнозирали за тај дан.

Потребно је да сви учесници акције прате ритам кретања водича и читаве групе, како би на време стигли на аутобус у 16:10 у Букоровцу. Укупна дужина стазе је 20 км и планирано је да се пређе за 7 сати пешачења умереним темпом.