Много пута сам био у дилеми, када се нађем на неком видиковцу или врху неке планине, који су то врхови који се виде у даљини? Када су у друштву искусни планинари, који уз то имају добру оријентацију, то је већ лакша ствар, али сам често био разочаран како неки искусни планинари имају лошу оријентацију у простору и како слабо познају врхове у даљини. Па и ја сам правио велике грешке. Временом се човек научи да препозна поједине врхове, али ако постоји дилема, ево једног интересантног сајта: http://www.heywhatsthat.com/, који може много помоћи свима који су знатижељни да сазнају којим врховима су окружени на некој стајној тачки. Једноставно на карти која вам је приложена нађите врх или стајну тачку са које желите да видите панораму видљивих врхова и ускоро ће се појавити цртеж панораме и на карти обележени сви врхови који су видљиви са стајне тачке. Ова панорама може и да се одштампа ради коришћења на терену, где можете прегледати панорамски цртеж и упоредити га са оним што видите у природи.

На карти се поред означених видљивих врхова може изабрати и приказ свих површина које су видљиве са стајне тачке (опција: Visibility Cloak) као и изохипсе (опција: Contours). На карти су врхови видно означени црвеним троуглићима а са десне стране је њихов списак са подацима под којим се углом виде, колико су удаљени од стајне тачке и која им је надморска висина. На карти можете активирати приказ профила терена између ваше стајне тачке и било које друге тачке на терену (опција: Show profile).

Панораму и карту можете одштампати, па ће као таква имати велику вредност на терену. У сваком случају вреди се поиграти овим корисним програмом који може доста помоћи у препознавању удаљених врхова на терену.