У недељу, 21. августа, организована је посета Специјалном Резервату Природе Увац, где ћемо у лепој шетњи ободом кањона уживати у лепотама меандара реке Увац, која је усекла кањон имресивне лепоте.

Из Крагујевца крећемо у 6:00 од Крста у центру града и идемо преко Ивањице и Кушића до почетка кањона, одакле почиње пешачење ободом кањона све до видиковца Молитва. Поред уживања у лепоти кањона, имаћемо прилику и да посматрамо заштићене белоглаве супове, једну од две преостале врсте лешинара које се данас гнезде на подручју Србије.

Погледајте више података о кањону Увца на: http://www.uvac.org.rs/sr/specijalni-rezervat-prirode-uvac.

Предео којим ћемо пешачити је без високе вегетације која би нам правила хладовину, па је неопходно да се има нешто за заштиту од сунца (капа, шешир, заштитна крема, лаке памучне кошуље дугих рукава, …). Такође је потребно понети са собом довољну количину воде за пиће (бар 1 литар). Терен није много захтеван, али су у сваком случају пожељне удобне планинарске ципеле које ће заштитити ноге проласком преко кречњачког камења. За недељу је прогнозирано лепо, сунчано време, али треба за сваки случај понети и лаку кабаницу или мањи кишобран за заштиту од евентуалне кише. Понесите са собом довољно хране за целодневно пешачење. Не заборавите фотоапарате са напуњеним батеријама и довољно простора на меморијској картици за мноштво фотографија које ћете направити тога дана. Не заборавите и добро расположење, како би вам дан у прелепој природи и са добрим друштвом остао у лепом сећању.

Цена превоза, уласка у резерват природе, локалног водича и додатка за клуб биће укупно око 1200 динара.

Пријавите се што пре, а најкасније до петка, 19. августа, увече, како би на време обезбедили превоз за све заинтересоване за ову лепу акцију.

Организатор акције: Мирко Миловановић, 064 / 61-111-77