У суботу, 11. јуна, планирано је учешће на традиционалној акцији планинарског друштва „Дубашница“ из Злота: „Пролећни дан планинара на Малинику“.

Организатор ове акције је планирао да се на успон крене из центра Злота ка Малинику, где ћемо са гребена Малиника уживати у незаборавним погледима на импресивни Лазарев кањон и висораван Дубашнице.

Укупна дужина стазе је 16 км, са око 900 м успона. На успон се креће у 9:00 сати, а на стази ћемо се задржати до 17:00 часова. По силаску са врха, домаћин је организовао бесплатни ручак (војнички пасуљ), па је потребно да се понесе прибор за јело. Свим учесницима акције, тог дана, омогућена је посета Лазаревој пећини по повлашћеној цени појединачне улазнице од 150 динара.

Сви учесници треба да буду у суботу, 11. јуна у 5:45 код Крста у центру града, одакле ћемо кренути ка Злоту, да би на време стигли на почетак акције. Цена превоза (зависно од броја учесника) ће бити око 1000 динара.

Сви учесници треба да имају адекватну планинарску опрему и да буду кондиционо и здравствено спремни за ову акцију.

Пријавите се на време, а најкасније до среде, 8. јуна, да би на време обезбедили превозно средство за све заинтересоване.

Организатор: Дејан Милошевић 064 / 241-541-2