Почетак > Најава акције > Ђурђевдански поход на Бешњају

Ђурђевдански поход на Бешњају


Ова акција Планинарско еколошког клуба „ГОРА“ постаје полако традиционална. И ове године, поводом дана града Крагујевца, организовали смо излет на Бешњају, са намером да Крагујевчанима представимо лепоте ових предела и промовишемо здрав начин живота кроз шетње природом.

Овогодишња акција почиње у субору 7. маја у 7:45 код ОШ „Станислав Сремчевић“, на доњем улазу у Обилићевој улици, где ће аутобус да преузме ученике седмог разреда ове школе. Остале учеснике аутобус преузима у 8:00 на градској аутобуској станици код Ћифтине ћуприје на Лепеничком булевару. Аутобус са учесницима иде до воденице у Букоровцу и до засеока Дренак. Одатле се пешачи до дома Шумског газдинства из Крагујевца. Код дома ћемо направити краћу паузу за одмор, а онда организујемо пешачење до једног или оба уређена извора на Бешњаји. Са извора се поново враћамо до дома где се наставља дружење учесника до повратка ка аутобусу који ће нас чекати око 17 часова у засеоку Дренак и превести натраг до Крагујевца. Ова стаза ће бити укупне дужине до 12 км.

Они учесници који су заинтересовани да пређу целу стазу од Ждраљице , преко Жежеља и Бешњаје до Букоровца, градским аутобусима ће доћи до 8:00 сати у Ждраљицу код кафане „Медна“, одакле ће организовано, у пратњи наших чланова, кренути обележеном „Крагујевачком планинарском стазом“. Ова стаза је укупне дужине 20 км и планирано је да се пређе до 17 часова. Учеснике ове стазе аутобус ће чекати код воденице у Букоровцу у 17 сати.

Позивамо све Крагујевчане, љубитеље природе и здравог живота, да нам се придруже на овој акцији и да проведу леп дан у природи и дружењу са позитивним људима.

За ову акцију је потребно да се обује добра обућа за целодневно шетање, да се понесе заштита од евентуалне кише и топла одећа. Са собом понети нешто хране и воде за тај излет и обавезно добро расположење. Временска прогноза за суботу каже да ће бити сунчано али свеже, са температуром до 20°С.

Advertisements
Категорије:Најава акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: