Дводневна акција на планини Стол код Бора ће се одржати у суботу и недељу, 26. и 27. марта, по плану из календара акција.

Полазак је предвиђен у суботу 26. марта у 6:00 испред Крста у центру града. Краћу паузу  на путу према Бору, направићемо у мотелу „Балашевић“ испод Ртња.

У Бору ћемо се кратко задржати ради набавке неопходних намирница, затим обилазимо велики коп рударског басена Бор, и настављамо пут до превоја Цепе испод планине Стол. На превоју напуштамо превозно средство и са свим неопходним стварима и опремом, крећемо ка планинарском дому испод самог врха Стол. До дома стижемо за 30-40 минута пешачења.

По доласку у дом, смештамо се у четворокреветне собе са централним грејањем. Искористићемо паузу да се одморимо и припремимо за поподневни успон на Стол. По повратку са успона, одмарамо се и дружимо до повечерја.

Сутрадан пакујемо ствари и истим путем којим смо дошли силазимо до превоја Цепе и нашег превозног средства. Ту остављамо вишак ствари и са лаким ранчевима пењемо Велики Крш. По силаску са Великог Крша пакујемо се за повратак у Крагујевац.

Овај план може бити измењен на лицу места у зависности од временских прилика на терену.

Задњи рок за пријављивање је на састанку клуба у среду, 16. марта, када треба уплатити аконтацију од 1000 динара.

Трошкови акције су : превоз – око 1000 динара, ноћење у дому уз планинарску књижицу оверену за текућу годину – 600 динара, 50 динара боравишна такса и 50 динара за клуб.

Организатор и водич: Зоран Обрадовић  064/266-19-70