У суботу, 19. фебруара, ПЕК „ГОРА“ организује одлазак на акцију „Зимски успон на Трем“ коју организује Планинарски клуб „Железничар“ из Ниша под покровитељством Планинарског савеза Србије. Зимски успон на Трем уз Божићни успон на Ртањ спада у ред најатрактивнијих и најзахтевнијих успона у Србији. И ове године зимски успон је организован из села Доњи Душник које се налази на југозападним обронцима Суве планине.

Планирано је да се из Крагујевца крене у суботу, рано ујутро, у 5:00 сати. Повратак је по завршетку акције око 19:00, а планирано је да стигнемо у Крагујевац до 22:00.

Пријаве уз аконтацију 1000 дин. код Зорана Радосављевића (063 / 767-04-99) најкасније до среде 16. фебруара.

Од 1997. године, планинари из целе Србије, сваког фебруара, окупљају се у подножју Суве планине, како би покушали да освоје њен највиши врх – Трем, висок 1810 метара. Висинска разлика је 1400 метара у успону и у силаску.

Сам успон на Трем планиран је за суботу, 19. фебруара 2011. Учесници акције биће, као и ранијих година, подељени у неколико група. Планирано је да прва група из Доњег Душника крене одмах након званичног отварања акције, које је планирано за 6:30 сати. Друга група ће кренути око 8:30 часова (чека се аутобус из Ниша, који по реду вожње стиже у 7:45). Остале групе оформиће се на лицу места, по потреби.
Свечано затварање акције биће одржано истог дана, у вечерњим сатима.

Организатор је обавезан да свим учесницима, без надокнаде обезбеди, чај и ручак по повратку са успона, Дневник успона, налепнице успона и Захвалницу за учешће на акцији (за организације). Ручак ће бити у ресторану фабрике „ЕЛИД“ из Доњег  Душника која обезбеђује и прибор за јело.

Потребна опрема:
Зимске ципеле, зимска јакна и остала зимска опрема (капа, шал, рукавице, начаре за сунце..); батеријска лампа, резервна одећа, чутурица за воду.
Потребно је да сви учесници имају код себе оверену здравствену књижицу.
Напомена:
Организатор задржава право да на успон не поведе учеснике који немају адекватну опрему или који по процени водича нису психо-физички спремни за напоре који их очекују приликом успона.