У недељу, 30. јануара, планирана је зимска шетња од Бешњаје до Жежеља.

Планирано је окупљање учесника акције у 8:00 код Крста у Центру града. За сада је планиран превоз такси возилима (од Крста до воденице у Букоровцу такси вожња је око 500 дин). Такси нас вози до задње станице у Букоровцу, до воденице, одакле почиње обележена стаза.

У 8:45 би се кренуло стазом према Бешњаји поред потока Гигово, уз Церјак до коте 458, одатле низ Јасикар до потока Гигово, па узбрдо до пута на Бешњаји, све до дома Шумског газдинства.

После краће паузе кренули би са Бешњаје обележеном стазом ка Лисином лазу и уз пут обишли Ђурину чесму. На превоју испод Лисиног лаза, крај ловачке куће,  би направили паузу и даље наставили гребенским путем ка Осаници. На брду у Горњој мали посетили би храст који се види из града одакле је леп поглед ка Крагујевцу. Одатле идемо у Средњу малу до Записа, старог храста импозантне величине. Даље настављамо до врха Жежеља, одакле имамо лепе панораме ка Крагујевцу и Гледићким планинама, а затим силазимо до водопада Бук кога можемо да затекнемо у зимском руху – залеђеног. Од водопада брзо стижемо до пута код кафане „Медна“, одакле се враћамо за Крагујевац.

Стаза је дужине 20 км и планирано је да је пређемо за 7 сати, тако да би код кафане „Медна“ били пре 17:00. Од кафане у Ждраљици имамо честе аутобуске линије ка Крагујевцу.

Позивамо све Крагујевчане да нам се придруже у овој зимској шетњи, ако не целом стазом, барем да изађу тог дана до Жежеља. Верујте да ћете уживати! Ови предели су свима доступни, искористите ту предност и изађите у лепу шетњу са својом породицом и пријатељима!