Почетак > Извештај са акције > Уређење стазе од Жежеља до Бешњаје

Уређење стазе од Жежеља до Бешњаје


У недељу, 10. октобра, на договореном месту, код Марине кафане у Ждраљици, скупило се нас 15 планинара да очистимо стазу и да обновимо маркације.

Поделили смо алат и рукавице и кренули са полазне тачке са намером да прођемо читавом дужином стазе. У првом делу стазе, до Мамутовачког потока, очишћена је стаза и детаљно су обновљене ознаке. Ту је уочено да је на појединим раскрсницама тешко сналажење и да је обавезно потребно да се поставе путокази.

Због обавеза поједини учесници су се враћали натраг, нас шесторо је прошло стазом до Дренка. Ја сам наивно веровао да се стаза може прећи у цугу са истовременим чишћењем како би у 16:10 стигли на аутобус који полази из Букоровца, али се испоставило да је то била заблуда. Тако је нас шесторо (Риле, Срђан, Боле, Зага, Борка и Дејан) од Мамутовачког потока кренуло ка Бешњаји чистећи  стазу и обнављајући ознаке. На том делу стаза је нарочито зарасла по средини где је почела да расте трњина.

На делу стазе, до ловачке куће на Лисином лазу, обновљена је само бела боја. Од Лисиног лаза више није било времена за уређење стазе, тако да смо само прошли пут до Бешњаје и даље до засеока Дренак, где су нас сачекали наши пријатељи који су нас вратили за Крагујевац.

Уморни од дугог пута и рада на стази, успели смо да стигнемо и да одгледамо утакмицу наших одбојкаша за бронзану медаљу. Остало је да се за другу прилику сакупи и организује група која ће уредити стазу од воденице у Букоровцу до Мамутовачког потока, стим што је на делу стазе од Лисиног лаза ка Мамутовачком потоку потребно само обновити црвену боју и очистити средину стазе од трњине.

Зага је објавила фотке на свом фејсбук профилу па их тамо можете погледати.

Дејан Милошевић

Advertisements
Категорије:Извештај са акције
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: