Почетак > Екологија, Најава акције > Акција чишћења Бешњаје

Акција чишћења Бешњаје


У суботу, 25. септембра, на иницијативу радника метеоролошке станице на Бешњаји  – Мошић Славољуба, поводом Светског дана чистих планина (26. септембар), организује се велико чишћење Бешњаје.

После планске сече шуме на Бешњаји, на многим местима је остало доста смећа које ружи ову лепу шуму и прети да загади природу, изворе и речне токове на Крагујевчанима најближој ваздушној бањи. Уз добру вољу и мало ангажовања моћи ћемо да очистимо велики део смећа које су оставили несавесни радници ангажовани на сечи шуме.

Планирано је да учесници акције крену аутобусом од Крста у центру града у 8:00 и да нас аутобус пребаци до метеоролошке станице на Бешњаји. Ту би се организовали у групе, поделиле би се заштитне рукавице, кесе за смеће и алат за чишћење и групе би кренуле на локације које треба очистити.

За све учеснике ће бити обезбеђени сендвичи и сокови. По завршетку акције у 16:00 биће организован превоз аутобусом од метеоролошке станице на Бешњаји до Крста у центру града.

Светски дан чистих планина представља одличну прилику да се промовише подизање јавне свести о очувању планина и њихових природних богатстава у циљу заштите и одрживог развоја планинских подручја.

Дођите са својим организацијама, клубовима, друштвима, појединачно или са својом породицом и пријатељима да заједно учествујемо у племенитој акцији!

Advertisements
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: